OPINIÓ

Art o nova tecnologia?

En un futur no molt llunyà… Art o nova tecnologia?

En un futur, com a opinió personal, l’art serà igual d’important i valuós que ara i antigament, però personalment crec que les persones confondran el que és l’art amb les noves tecnologies, ja que amb la tecnologia d’un futur o simplement amb la qual ja tenim ara es pot fer en només uns minuts el que abans es feia en mesos o fins i tot anys.

Però el fet que la tecnologia sigui el que confonguem amb el valuós, alhora li treu totalment el mèrit a la persona que el va inventar, per exemple, Leonardo da Vinci va trigar anys a dibuixar el quadre de la Mona Lisa.

Pintura de Leonardo Da Vinci, La Mona Lisa

Va utilitzar tot el seu coneixement en pintures per poder realitzar el quadre i que quedés el més perfecte possible, això va tenir un gran mèrit,
perquè ara un científic amb una màquina sigui capaç de projectar i calcar aquesta pintura amb més profunditat i perspectiva barrejant milers de colors.

Quadre de Tatsuo Horiuchi, japonès que pinta quadres amb l’escala.

Però el pitjor de tot és el desprestigi del mèrit del temps a recrear aquesta pintura, i això seria només un petit exemple de com la ciència i la tecnologia ofeguen a l’art. Per això he dit abans que l’art tindria la mateixa importància, ja que confondrem el que és l’art amb el que serà la tecnologia.

És a dir, la nova tecnologia per fer quadres, es considerarà art? Encara que ho faci un ordinador?

Comentaris tancats.