OPINIÓ, Pel·lícules / Series

5 motius per veure “Avengers: Endgame”

Si encara no has anat al cinema per gaudir de la darrera de Marvel, llegeix aquest article per acabar-te de convèncer. Article lliure d’espòiler.

Cartell promocional

1. Final d’una era
La “Saga del Infinito” arriba a la seva a la seva fi. Després de vint-i-dues pel·lícules, Avengers volen acabar definitivament amb Thanos i amb els seus plans malèvols d’acabar amb la humanitat. És el gran desenllaç que ha trigat deu anys en arribar.

A més, i si sou seguidors d’aquesta trama, ja n’haureu sentit a parlar, circula el rumor que alguns dels superherois més preuats morirà… No només suposa el final d’una era, també el punt i final d’alguns dels seus protagonistes. Tanmateix, insistim, tot són teories.

2. Una pel·lícula de rècord
Disney Company, propietària de Marvel Studios, va declarar que l’estrena “Avengers: Endgame”, el passat 26 d’abril, ha sigut un èxit rotund. Han recaptat més de 1.200 milions de dòlars arreu del món fet que implica que aquest llargmetratge és el primer a assolir aquesta quantitat de beneficis durant el primer cap de setmana de projecció. Ha superat fins i tot a “Avatar” de James Cameron.

Es comenta que, si el ritme continua així, es convertirà en la pel·lícula més taquillera de la història destronant a “Star Wars: Force Awake”, “Avatar” i “Titanic”.

3. La millor pel·lícula de Marvel
Segons la crítica, la pel·lícula dirigida per Anthony Russo i Joe Russo, trigarem anys i panys en veure’n una de la mateixa potència i qualitat. És cert que s’obren noves trames i que hi ha previstes noves estrenes protagonitzades per Star Lord, Spider-man, Black Widow o Doctor Strange, que alguns personatges tenen un paper crucial, com Capitain Marvel, però caldrà ser pacients per gaudir d’una pel·lícula tan bona.

4. Els valors d’Avengers
Novament, un dels punts forts de la pel·lícula són els valors i la relació que mantenen Iron Man, Capitain America, Hawkeye, Black Widow, Hulk, Thor i companyia. Alguns d’aquests valors són: el poder de l’amistat i la lleialtat, la família, la cooperació, el sacrifici, etc. Ens podem identificar amb qualsevol d’ells (fins i tot amb Groot) perquè, tot i ser forts i ràpids, no menystenen les seves emocions. Si són superherois, és perquè, en algun moment determinat, han reconegut els seus punts dèbils.

5. LES avengers
El 8 de març es va estrenar “Captain Marvel” i des d’aleshores ja ens podem imaginar que el paper de la dona i de les heroïnes del món Marvel jugaran un paper important. Evidentment, en “Avengers: Endgame” té el seu moment feminista. Guaiteu aquest altre cartell promocional.

Encara vols més motius? Te’n diem un més i et deixem amb el tràiler de la pel·lícula, que, per cert, només dona informació sobre els primers vint minuts.

6. Les tres hores passen volant: tensió en tot moment
182 minuts donen per menjar moltes crispetes però t’assegurem que quan apareguin els crèdits diràs “ja està?”. La pel·lícula et mantindrà ben atent a la pantalla i no et deixarà fer cap comentari. La trama està tan ben lligada que en cap moment se’t farà pesada o avorrida. Hi ha moments d’humor i d’altres més emotius però l’acció està assegurada.


Comentaris tancats.