ACTUALITAT, Actualitat de l'Institut, ESCOLA

Escrivim un final alternatiu de Dràcula

A Llengües i Intercultures reforcem l’ús de la llengua catalana. Durant els darrers mesos hem llegit una adaptació de novel·la de Bram Stoker i n’hem escrit un final alternatiu per fomentar l’escriptura creativa.

Qui és el Comte Dràcula?
Un dels personatges més emblemàtics de la literatura terrorífica és el comte Dràcula. És un vampir, un no-mort, que viu a Transsilvània, una regió de Romania. La seva condició de vampir fa que, per a sobreviure, s’hagi d’alimentar de sang humana (ECS)! A més, és una criatura que no suporta ni la llum del sol, ni l’all, ni la creu, però que sí que té el poder d’aparèixer i desaparèixer com li plagui i es pot transformar en certs animals, com ara en un ratpenat o un gos ferotge. És bona idea ser amic d’algú com Dràcula?

Un nou final per a Dràcula
Després de llegir una adaptació , feta per Núria Pradas, de la novel·la que Bram Stoker va publicar l’any 1897, hem volgut reformular-ne el final. Us deixem el text que ha fet una de les nostres reporteres, la Mariana Velásquez de segon d’ESO.

Esperem que us agradi i aprofitem l’ocasió per recomanar-vos la lectura d’aquest clàssic literari.

La Mariana abans d’escriure el seu final. No es vol deixar cap detall.

La lluita amb Dràcula

Al voltant de la mansió de Dràcula, es troben el professor Van Helsing i Mina en una cova, preocupats per l’últim taüt on estava Dràcula. En aquell moment va aparèixer un carruatge amb el taüt on dormia Dràcula, La Mina creia que no podien arribar a destruir-lo però van aparèixer Jonathan, Arthur i el Doctor Seward.

Van començar a lluitar contra els cinc zíngars que eren al carruatge. Aviat, es pondria el sol i, això vol dir, que en qualsevol moment Dràcula es podria despertar. Havien d’actuar ràpidament.

En aquell instant, quan Jonathan estava a punt de matar Dràcula amb l’estaca, el sol es va pondre i Dràcula es va despertar, es va apropar a Jonathan i el primer que va fer va ser mossegar-lo.

De cop, la Mina va Cridar:
-No, amor meu, noooooo! – i va començar a plorar.

Volia ajudar però ja no hi havia res a fer. Jonathan era un vampir.

Després, l’Arthur i doctor Seward intentaven protegir-se, però sense adonar-se’n darrere seu hi havia un zíngar que apuntava a Arthur amb una pistola. Al segon tret, Arthur era mort i el doctor Seward també va començar a disparar.

Dràcula, que tenia els ulls vermells, va cridar a deu vampirs més. Tot estava perdut. Només quedava el professor Van Helsinng i el doctor Seward, ja que Mina també es va convertir en vampir per la mossegada que ja tenia.


El professor i el doctor van fugir el més ràpid possible cap a un cavall. Van marxar. No hi poden fer res més enllà.

Dràcula ja llest amb el seu exèrcit era més poderós que mai. Tots es van transformar en ratpenats i es van anar volant per començar una nova era en el món. Ja res seria igual.


Fi.

Comentaris tancats.