Llibres, OPINIÓ

Mar i Cel

Mar i Cel fet per l’escriptor Àngel Guimerà un llibre poc coneguts per alguns però una meravella per altres. Vinc a parlar-vos de la meva experiència amb aquest llibre, des del meu punt de vista.

El llibre parla de la història de Said un musulmà pirata i la història de Blanca que és una cristiana capturada junt amb el seu pare i cosí al vaixell d’en Said. La història parla de l’amor en aquells temps, i com es veu des de la visió cristiana, és a dir les seves creences, per això el pare de la blanca creia que el Said era un monstre perquè era un pirata i musulmà.

A la història podem observar com va avançant el contacte entre el Said i la blanca, que a poc a poc es van enamorant. Un cop el vaixell ha arribat a terra hi ha una revolta, els cristians barallen contra els pirates, que volen matar a Said, però blanca s’interposa. L’escena final és molt dramàtica.

El llibre en si mateix és una gran creació, el llenguatge català és molt antic, i encara que, a vegades no s’entengui has de llegir la frase diverses vegades. Però és un llibre curt i amb molt de ganxo en format teatre, per tant més detallats.

Jo ja me l’he llegit, us animo a vosaltres a llegir-lo, si ets fan de la lectura, aquest llibre t’encantarà.

Nu Lozano

Comentaris tancats.