ACTUALITAT, Actualitat de l'Institut, ESCOLA

Taller de reporters: Junior Report visita el Montgròs

El dimecres, els alumnes de segon d’ESO van fer un taller de periodisme amb l’Elisabet Claus i Arianna Ranesi, del Júnior Report, per tenir més eines per fer la creació final del tercer trimestre

Durant la primera hora, vam estar llegint diferents diaris. Posteriorment, les formadores van dividir la pissarra en quatre eixos (Eix vertical: Espanya i Catalunya; eix horitzontal: Dretes i Esquerres).

L’objectiu d’aquesta dinàmica va ser la d’entendre les ideologies polítiques dels diferents mitjans de premsa i les diferències que hi havien per tractar un esdeveniment. Per exemple, vam copsar que les portades i els titulars poden tractar d’una manera més seriosa o caricaturesca un tema, com el judici del Procés.

L’Sara i l’Carla llegeixen els diaris

Després, ens van explicar les seccions d’un diari i les característiques que ha de tenir una bona notícia que són: que sigui una novetat, real i que afecti molta gent. Ins Montgròs Report procurà assolir aquests propòsits: oferir notícies cada setmana, d’interès i que afectin a tota la comunitat educativa del centre.

La següent activitat que vam fer va ser la de dividir-nos per grups i per trobar notícies del centre. Nosaltres érem els reporters i havíem de crear, amb els materials que ens van proporcionar, la portada del nostre propi diari: havíem de pensar el nom de la publicació, els titulars, els continguts, etc. Finalment, vam exposar els treballs a la resta de companys i companyes.

Treballant en els nostres diaris

Va ser una experiència molt interessant perquè vam aprendre molt i, a través, de les activitats vam comprendre la importància d’estar informats i d’escriure bé una notícia. El taller ens ajudarà a realitzar un vídeo en què hem de comentar diferents notícies i formular propostes per millorar el món.

Els alumnes de 2n d’ESO

Mariana Velasquez

Comentaris tancats.