ESCOLA

Ajudant a Justa Trama

Som un grup de nens de l’Institut Montgròs que estem fent ajudes comunitàries. En el nostre cas, estem ajudant a una cooperativa del Brasil: Justa Trama. Es dedica a fer roba ecològica per la gent d’allà. Així és com els estem ajudant des de Ribes.

Justa Trama és una cooperativa creada en els anys 90. Va ser formada per 4 dones que treballaven en una empresa tèxtil, però els propietaris les van despedir, ja que la mà d’obra era massa cara.

L’empresa es va haver de traslladar a un altre país i aquestes quatre dones van decidir formar una cooperativa de tèxtil. Al 2005  van decidir cooperar amb empreses d’arreu de Brasil per produir roba ecologica.

Actualment, són una cadena productiva, un procés que comença en la sembra del cotó agroecològic fins a la comercialització de peces de roba produïdes amb aquesta aportació.

Des de Sant Pere de Ribes, el nostre grup, per ajudar-los a recaptar diners, vam decidir produir alguns productes que elles també fan: un tres en ratlla de tela; daus de tela; i polseres. La nostra intenció és vendre tots aquests productes i donar els diners recaptats a l’empresa per a que els puguin destinar al seu projecte.

El primer dia ens van explicar quines ONG hi havia per a escollir i ajudar-les. Havent escollit, el grup encarregat d’ajudar a Justa Trama vam fer diferents debats i jocs per conscienciar-nos de què tractava el tema.

El segon dia vam començar estudiant la història i com funcionava Justa Trama més detalladament, deprés vam mirar més vídeos i vam debatir sobre el que tractaven (tenes com el machisme, els prejudicis, els estereotips i la pobresa).

Despres d’acabar amb els debats vam fer un joc on explicavem el que podíem aportar el grup per ajudar a Justa Trama. Després dacabar el joc, ens vam posar a pensar quin projecte podíem fer per a ajudar a Justa Trama.

El següent dia vam comencar a produir cubs de jocs tres en ralla i polseres totes fets amb tela. També combinàvem les sis hores entre fer la presentació, la producció de productes i anàvem fent algun joc intercalat. El dimecres vam fer un joc que era de construir cubs, però la gent tenia diferents recursos alguns tenien més cartolines o mes tisores o no tenien res i era una explicació del món laboral en països amb pocs recurosos.

El dijous va ser un dia bastant semblant al dimecres. Va ser un dia on seguíem produïnt i preparant la presentació, però vam canviar el joc com l’oca que parlava sobre el desenvolupament i que hi havien caselles on passaven diferents coses, però hi havia un jugador que tenia totes les caselles com a bones i sempre anaven avançats i era l’explicació de la diferències socials de cada país. De l’últim dia no hi ha gaire a explicar, tot el que vam fer va ser escoltar les explicacions dels companys i companyes.

En conclusió, aquesta setmana ha estat de les millors  del curs. Hem après un munt de coses com ara la definició de drets, deures, prejudicis i estereotips. També vam aprendre que som afurtunats i que mentre nosaltres estem jugant a la play, hi ha altres persona que no poden ni menjar ni ni tenir un quart de vida de la que tenim nosaltres.

Comentaris tancats.