ACTUALITAT, Actualitat de l'Institut

El Montgròs dona la benvinguda a més de tres-centes persones

La Jornada de Portes Obert d’aquest curs va ser el passat dissabte, 9 de març al matí. Va comptar amb el suport de tota la comunitat educativa del centre: membres de direcció, professorat, alumnat i el personal de consergeria.

La Jornada de Portes Obertes va ser el passat dissabte. Imatge: Laura Jacas

S’acosten les dates per a formalitzar la preinscripció per al curs vinent i és un bon moment, sobretot si has de començar l’ESO, saber quins són els centres educatius de la zona i com treballen.

Per fer-ho, les escoles i els instituts organitzen les Jornades de Portes Obertes, en què joves estudiants, amb les seves famílies poden visitar lliurement als centres i veure, per exemple, com són les aules i les creacions finals que s’hi fan. És una gran oportunitat per fer totes les preguntes que vulguis perquè, sovint, els mateixos alumnes i professors te les poden resoldre.

Dissabte passat va ser el torn de l’Institut Montgròs. D’entre les onze fins a les dues de la tarda, més de tres-centes persones van venir a visitar-nos. Imagineu-vos-ho hi havia gent per tot arreu: al pati, a l’Àgora, a les aules cooperatives, al laboratori, al taller, a l’aula de plàstica… Però sobretot, hi havia molts nois i noies guaitant els treballs exposats als passadissos.

En els passadissos hi havien exposades les creacions finals del segon trimestre.

A dos quarts de dotze, la Susanna Soler, la directora de l’institut, va presentar el projecte educatiu del centre al gimnàs, ple de gom a gom.

Susanna Soler va citar diferents pedagogs per explicar el projecte educatiu del centre.

Es va destacar que el centre treballa de manera competencial i cooperativa. De manera, que quan l’alumnat acaba l’etapa educativa que està cursant, surt del centre, preparat per a afrontar-se a qualsevol transformació que demani el seu entorn. El centre proporciona les eines i estratègies necessàries per a saber viure i conviure en societat. Segons Soler: “Un ensenyament basat únicament en la transmissió d’informació no és una educació per al segle XXI”.

Per aquest motiu, i a diferència d’altres centres de la comarca, l’Institut Montgròs treballa per àmbits. És a dir, els continguts que es treballen no es presenten en diferents matèries o assignatures. Creiem que els aprenentatges no es poden separar uns dels altres: No són com les sabates que es poden guardar en diferents compartiments. Tots els aprenentatges es relacionen., estan integrats i són transversals. Les classes, de dues hores de durada, es distribueixen en els següents àmbits: el Lingüístic, el Social i Artístic i el Científic-tecnològic.

En aquest sentit, és molt important destacar que el centre compta amb els recursos tecnològics necessaris per dur a terme totes les tasques i presentar els continguts de manera diversa i utilitzant diferents suports. D’aquesta manera, si ens n’adonem, de manera contínua, els nois i les noies treballen les competències digitals tan necessàries actualment.

La Manuela va rebre un munt de famílies al taller.
Al laboratori, podies provar els diferents aparells amb l’ajuda del Raul.

També va destacar l’excel·lent feina que fan els tutors i les tutores, ja que realitzen un minuciós seguiment de cada tutorand, ja que cada tutoria només compta amb quinze alumnes. També, la professionalitat de les orientadores que determinen quines són les millors estratègies a seguir per atendre la diversitat. L’alumnat de l’Institut Montgròs compta amb el suport de tota la comunitat educativa per tal que demostri quins són els seus aprenentatges i millorar les seves habilitats personals i socials.

A la presentació també hi van intervenir nois i noies de cada nivell: van exposar-hi alguns dels projectes que s’han realitzat durant els darrers mesos i en els diferents àmbits.

Ins Montgròs Report a la Jornada de Portes Obertes
Nosaltres no ens ho vam voler perdre i, per això, alguns dels membres de la redacció de la revista digital del centre vam voler aprofitar l’oportunitat d’ensenyar el nostre projecte i d’explicar com ens organitzem per mantenir-vos ben informats i entretinguts.

En definitiva, va ser una jornada espectacular!

Laura Jacas

Comentaris tancats.