ACTUALITAT, Actualitat de l'Institut, ESCOLA

Debat sobre la situació de la dona

Els nois i les noies de tercer d’ESO simulen un Ple de la Generalitat de Catalunya en què la situació de la dona és la protagonista.

Durant el segon trimestre, en el marc de l’Àmbit Social i Artístic, l’alumnat de tercer han creat un partit polític. Durant les darreres setmanes han estudiat els diferents sistemes polítics de l’actualitat, el pilars fonamentals de la democràcia, el Parlament de Catalunya i han escrit les seves propostes com a formacions polítiques en un decàleg.

Avui s’ha celebrat debat final en què tots els grups, com si fossis els diputats i les diputades, han fet intercanvi d’idees i propostes sobre la situació de la dona, tema escollit pel mateix alumnat a partir d’una enquesta.

Cada partit polític ha tingut l’oportunitat d’exposar les seves propostes com a formació i contraargumentar les iniciatives de la resta.

Algunes de les qüestions que s’han discutit han sigut: l’avortament, la violència de gènere, la igualtat laboral i salarial, la remuneració de les mestresses de casa, els efectes secundaris de la menstruació com a motiu per demanar la baixa, el permís de maternitat versus el de paternitat, etc.

Com a punt extraordinari, s’ha parlat de la vaga convocada per demà, coincidint amb la diada de la dona.

La professora formulava una pregunta relacionada amb una de les qüestions enumerades i cada grup tenia un parell de minuts per formular, a partir del seu decàleg i la seva ideologia política, una proposta. Passat aquest temps i respectant el torn de paraula, cada formació, a partir d’un portaveu, s’exposaven les iniciatives.

El debat ha durat dues hores, amb una pausa de vint minuts, en què s’ha vist que el jovent és conscient de la desigualtat entre homes i dones i la necessitat de sensibilitzar la societat per posar-hi punt final.

Laura Jacas

Etiquetes: ,

Comentaris tancats.