ACTUALITAT, Ribes

Reformes a Sant Pau

La reforma que ha causat sensació a Sant Pere de Ribes

Dissabte dotze de gener es va celebrar la inauguració de la nova reforma de la plaça de l’ermita de Sant Pau.

Dia de la inauguració de la plaça.

Sant Pau és una ermita que es troba a mig quilòmetre al nord del poble de Sant Pere de Ribes, dalt d’un petit turó al costat de la carretera que uneix Sitges amb Vilafranca.

Sant Pau 1989

Està protegida com a bé cultural d’interès local i està dedicada a Sant Pau Apòstol, copatró del poble.

Cada 25 de gener, documentada des del segle XVIII, els ribetans s’acosten a l’ermita de Sant Pau per celebrar aquesta festa i des de fa moltes generacions, s’acostaven a l’ermita per tal de gaudir de la festa i els dinars que se celebraven pels seus voltants.

Any rere any, la festa s’ha anat adaptant a les noves generacions, però la que ha perdurat durant més temps és la baixada de Sant Pau, en la que els balls populars fan un cercavila començant des de l’ermita i baixant pel camí envoltat de vinyes.

Les obres de la plaça van començar el juny de l’any passat i el projecte, es va dissenyar tenint en compte i respectant la seva catalogació patrimonial, afavorint l’accessibilitat en el seu conjunt.

S’ha pavimentat i s’han creat nous trams al voltant de l’ermita que fan possible donar-li la volta a peu.

Part de darrere de la nova reforma

S’ha guanyat més espai i una balconada/mirador que permet disfrutar de unes meravelloses vistes del poble i del seu voltant replet de vinyes.

Vistes de les vinyes

El terreny de darrera ha servit per ubicar-hi unes taules de pícnic. A més, se li ha sumat la construcció de nous lavabos, la instal·lació d’una font i la renovació de la il·luminació.

La reforma que ha causat més polèmica ha estat el nou model d’escala per accedir-hi, que segons la majoria dels assistents el dia de la inauguració, no permet que els balls populars puguin fer la seva entrada tradicional ballant fins a la mateixa porta de l’ermita.

Comentaris tancats.