ACTUALITAT

Una visita al Museu Blau de Barcelona

Els nois i noies de 3r han visitat el Museu Blau en honor a la setmana de la ciència, ha estat una excursió molt educativa.

El dia 21 de novembre la classe de 3r d’ESO a les 9 del matí va pujar a l’autobús Dotor per anar al museu Blau de Barcelona, en honor a la setmana de la ciència.

Ja que tots no podien entrar al museu, després d’haver esmorzat allà mateix a Barcelona, es van distribuir de la següent manera: grup 1=3rA, grup 2=3rB i grup 3=3rC.

Abans de començar la seva visita pel museu, els professors acompanyants els van donar un dossier per anar completant a mesura que anaven visitant lliurement el Blau.

Tots els grups van començar la seva visita amb un documental sobre l’inici de l’univers (el Big Bang) fins el que seria l’any 250.000.000, amb la creació d’una nova Pangea (tota la massa de la terra en un sol “continent”. )

A l’acabar el documental tots els alumnes es van repartir pel museu per lliure.

L’esquelet d’un dinosaure al museu Blau (Rocío Fernández)

Van poder observar tot tipus de maquetes d’animals que semblaven dissecats, des d’animals aquàtics i terrestres fins a aus. Per una altra part, els minerals que van poder contemplar, segons les opinions dels estudiants, van ser impressionants. El que els hi va agradar més d’aquestes pedres precioses van ser unes que a l’encendre un tipus de llum artificial els minerals es tornaven de diferents tipus de tonalitats fluorescents. Això als alumnes els hi va agradar molt i es van quedar molt impactats.

Finalment van fer un recorregut pels petits insectes que hi ha hagut al llarg del temps al planeta Terra.

A l’acabar i tornar a l’institut vam preguntar als estudiants què els hi havia semblat el museu. Els alumnes van assegurar que els hi havia agradat molt, que havia estat molt interessant i que s’aprenien moltes coses sobre la flora i la fauna que habiten i habitaven al nostre meravellós planeta Terra.

Comentaris tancats.